BAHÇELİEVLER NEBAHAT KESKİN İLKOKULU TARİHÇESİ

1938 Yılında Bahçelievler’de kuruldu. Okulunun açılması için Milli Eğitim Müdürü Rahmi VİDİNER Bey’e başvuruldu. Milli Eğitim Müdürü “15 çocuk bulunduğu taktirde okulun açılacağını” söyledi. 2006 yılında aramızdan ayrılan Okulumuzun öğretmenlerinden Melahat SINAL ile Nimet ERKUT 15 çocuk bularak karakolun karşısındaki bina ilkokul olarak açıldı.

Kâmuran DALAMANLI adında bir Başöğretmen vardı. Okul üç dershaneliydi. 2 ile 3 bir arada, 4 ile 5 bir arada, 1 sınıf da ayrı okuyordu. Beş yıl bu şekilde çalıştı. Daha sonra Feride AKTAY, Münire ERSİN, Saide ORHUN öğretmenler de tayin oldular. Okul Müdürü Kâmuran DALAMANLI’nın ölümü üzerine Nimet ORKUN Başöğretmen oldu. İçinde öğretim yaptığımız bina 1938 yılında yapılmaya başlandı. 1944’te bitti ve binaya taşınıldı. İki yıl alt kat ilkokul, üst katlarda ilkyardım eşyası ve çalışmaları için kullanıldı. (O sırada 2. Dünya savaşı vardı.) Daha sonra ortaokul ve lise bir arada öğretim yaptı. 1963 yılında bir daha ilave edilerek, kalorifer kondu. 1966-1967 yılında lise binadan ayrıldı. Okul ilkokul olarak kaldı. 1968-1969 ders yılı ana sınıfı açıldı.

Okulumuz 1995-1996 Öğretim yılında Bahçelievler İlköğretim Okulu, 2001-2002 öğretim yılında hayırsever Nebahat Keskin tarafından ek bina yaptırılmış ve okulun adı Bahçelievler Nebahat Keskin İlköğretim Okulu olmuştur.

Okulumuz 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında itibaren Bahçelievler Nebahat Keksin İlkokulu olarak Eğitim Öğretime devam etmektedir.

09 Ocak 204 tarihi itibariyle Okulumuzda 23 derslik ilkokul şubesi, 2 derslik okul öncesi (4 şube), 2 Özel Eğitim Sınıfı, 3 beceri tasarım atölyesi, 1 Fen Laboratuvarı, çok amaçlı salon, Konferans salonu, Spor salonu, 2 Rehberlik servisi, Kantin ve Yemekhane Bulunmaktadır. Okulumuzda 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 35 öğretmen, 1 memur, 1 hizmetli, 2 İŞ-KUR elemanı ve 4 sözleşmeli personel görev yapmaktadır. Okulumuzda 665 öğrenci öğrenim görmektedir.

Okulumuz açıldığından bu yana sırasıyla; Kâmuran DALAMANLI, Nimet ERKUT, Macide ATATUĞ, Refik BURLU, İhsan DOĞANGÖNÜL, Dinçer TEKİN, Yunus KARABAĞ, Nevzat DEMİREL, Sırrı ARPAÇ, Muzaffer SARI, Hami CANPOLAT ve İbrahim ZOR okulumuzda Okul Müdürü olarak görev yapmışlardır. Şu an Kemal ÖZKAN Okul Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Yayın: 09.01.2024 - Güncelleme: 10.01.2024 08:45 - Görüntülenme: 197