ABİDE (AKADEMİK BECERİLERİN İZLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ) PROJESİ UYGULAMASI 25 NİSAN 2024 TARİHİNDE OKULUMUZDA YAPILDI

Gerçek yaşam senaryoları üzerinden öğrencilerin üst düzey düşünme becerilerini edinme seviyelerinin ulusal düzeyde izlenmesi, değerlendirilmesi ve öğrencilerin başarılarını etkileyen faktörlerin ortaya konulması amacıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından "Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) Projesi" yürütülmektedir.

Ülkemizde devlet ve özel ilk, orta, lise  düzeyinde 2.722, İlimizde 64 ve İlçemizde 11 okuldan biri olarak 25 Nisan 2024 tarihinde 4. sınıf düzeyinde 4 şubeden 85 öğrencimizin katılımıyla ABİDE Araştırması başarıyla tamamlandı.

ABİDE Araştırması'ndan elde edilen verilerin analizleri sonucunda öğrencilerin sahip olduğu bilgi ve becerilere yönelik önemli bulgular sunması hedefleniyor. İki yıllık döngüler hâlinde gerçekleştirilen araştırmadan elde edilecek sonuçlar, önceki döngülerle karşılaştırma imkânı da sunmaktadır.

ABİDE Projesi Uygulaması sürecinde emeği geçen İdarecilerimize, Öğretmenlerimize ve Velilerimize teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizİ kutluyoruz.

Yayın: 04.05.2024 - Güncelleme: 04.05.2024 13:23 - Görüntülenme: 169