T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Bahçelievler Nebahat Keskin İlkokulu

2023/24 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANASINIFI ve 1. SINIF KAYIT İLE NAKİL HAKKINDA BİLGİLENDİRME

                A-)ANASINIFINA KAYIT

                Anasınıfı kayıtları için 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 57-68 aylık olan "e-okul" aday kayıt listesinde yer alan çocukların kaydı yapılacaktır.

               Okulumuz kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra Okulumuzun fiziki imkânları yeterli olursa daha sonra 45-56 aylık çocuklar da kaydedilebilecektir.

               İlkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesi eğitim almamış olan 69-70-71 aylık çocuklara, Anasınıfı kaydında öncelik tanınacaktır.

               Yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanların velisinin yazılı talebi bulunması halinde 1. sınıf kayıtları bir yıl ertelenerek okul öncesine yönlendirilir.

 

               B-) İLKOKUL 1.SINIFA KAYIT

               Okulumuz 1. sınıfına 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 69 ayını dolduran e-okul aday kayıt listesinde yer alan çocukların kaydı yapılacaktır.

               Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı talebi halinde de ilkokul 1. sınıfa kaydı yapılacaktır.

 

               ÖĞRENCİ NAKİL İŞLEMİ              

              İlkokul 1. dahil 2., 3. ve 4.sınıflara kontenjan dahilinde aşağıdaki durumda olanların nakil başvuruları alınacak ve nakil işlemi gerçekleştirilecektir.

 

              NAKİL İÇİN BAŞVURABİLECEKLER;

1-) Adresi Okulumuz öğrenci alım adres kayıt bölgesinde olan

2-) Okulumuz personelinin çocukları

3-) Kardeşi Okulumuzda okuyanlar

4-) Anne ve babası çalışanlardan Okulumuz öğrenci alım adres kayıt bölgesi içerisinde çalışanlar çocuğunun nakli için başvuru yapılabilecek.

 

          ÖNEMLİ NOT:Nakil şartlarını taşıyan çocuğunu 1. sınıfa nakil aldırmak isteyen velilerin Okulumuza nakil aldırmak için başvurmadan önce MUTLAKA ilk aday kaydının çıktığı okula çocuğunun kesin kaydını yaptırması gerekmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.06.2023 - Güncelleme: 07.08.2023 17:16 - Görüntülenme: 854
  Beğen | 57  kişi beğendi